Denne side bruger cookies. Klik her for at se cookie-erklæringen Var enige

Isomaltulose

PALATINOSE

Når du vælger en ordentlig energibærer som Recover-Me, er der blevet gjort et bevidst valg af Palatinose (isomaltulose).

Palatinose (isomaltulose) er et naturligt forekommende disaccharid (produceret af honning og melasse). Kommercielt fremstilles det fra saccharose (vores almindelige bordsukker) ved en enzymatisk spaltning. Palatinose består ligesom saccharose af to koblede monosaccharider: Glykose og fruktose. Der er imidlertid en vigtig forskel: I Palatinose kobles de to monosaccharider via en 1,6-glycosidbinding, som enzymatisk spaltes (hydrolyseres) med meget større vanskelighed end 1,2-glycosidbinding i saccharose. Resultatet er at Palatinose kun bliver langsomt fordøjet, og derved forårsager en lav stimulering af insulinsekretion (det betragtes som sikkert for diabetikere).

Som følge heraf stimuleres energiproduktion af oxidation af fedtsyrer, frigivet fra fedtvæv, under fysisk træning.

GLYKÆMISK INDEKS

Det glykæmiske indeks (GI) er den værdi, der angiver, hvor hurtigt et stof hæver blodglukoseniveauet. Den langsomme metabolisme i Palatinose afspejles i sit lave glykæmiske indeks på 32 sammenlignet med indekset for saccharose (67).

Flere undersøgelser, der sammenligner Palatinose med højere glykemiske kulhydrater, har vist en forbedring i humør og hukommelse, både hos børn og voksne.

Den vedvarende energiforsyning ved Palatinose er illustreret ved den forlængede form af sin blodkoncentrationsresponsskurve.

image description

MUNDTLIG SUNDHED

En anden fordel ved Palatinose er, at det ikke påvirker de orale bakterier negativt. Produktionen af syre efter indtagelsen er ubetydelig og således udløser forbruget ikke nedbrydning af tænderne. De tandvenlige krav til Palatinose er godkendt i USA af FDA (Food and Drug Administration) og i Europa af EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet).

For mere information om Palatinose (isomaltulose): Klik her