Denne side bruger cookies. Klik her for at se cookie-erklæringen Var enige

Stikstofmonoxide en cardiovasculaire gezondheid

Hvis du vil forbedre det overordnede helbred og sundhed for dig og dine kære, så skal du forstå forholdet mellem nitrogenoxid og kardiovaskulær sundhed. Det er vigtigt, for du vil ikke kunne leve uden nitrogenoxid – det er ”hoved signalmolekylet” i hele dit kardiovaskulære system.Du har sandsynligvis aldrig fået oplyst af din læge hvor vigtig at nitrogenoxid og kardiovaskulær sundhed er. Alligevel er der en overvældende mængde forskning, der bekræfter den enorme rolle som nitrogenoxid spiller i din krop.

NITROGENOXID OG KARDIOVASKULÆR SUNDHED!

Her er blot et udvalg af kommentarer fra flere fremtrædende læger og forskere om nitrogenoxid og kardiovaskulær sundhed:

Dr. John Cooke

Leder af intitut for vaskulær medicin ved Stanford Universitet og forfatter til bogen, 
The Cardiovascular Cure:

“Denne bog vil introducere dig til den magi, der findes inde i dine blodkar. Det kommer i form af et molekyle – et af de enkleste molekyler der findes i naturen. Dette molekyle er nitrogenoxid eller NO, et stof, der er så kraftigt, at det kan beskytte dig mod hjerteanfald og slagtilfælde. Og det bedste af det hele, din krop kan gøre det helt af sig selv. NO er din krops egen indbyggede, naturlige beskyttelse mod hjertesygdomme.”

Dr. Louis J. Ignarro

1998 Nobelprisvinder i medicin og forfatter til bogen, NO More Heart Disease:

“Selvom NO’s struktur er enkel, er nitrogenoxid nu betragtet som det mest betydningsfulde molekyle i kroppen og helt afgørende for dit velbefindende. Jeg er overbevist om, at nitrogenoxid kan alderssikre dit kardiovaskulære system, hvilket indikerer at det gør meget end at indvirke på din kronologiske alder.”
“Reparation af skader forårsaget af kardiovaskulære sygdomme uden brug af risikabel, og ofte ineffektiv, kirurgi havde længe været anset for at være umulig. Jeg blev tildelt Nobelprisen i medicin ved at gøre denne tankegang forældet. Nu ved vi, at vi kan ændre hjerte-kar-svækkelser naturligt – med kroppens internt fremstillede ”wonder drug”, nitrogenoxid.”

Dr. Jonathan S. Stamler

– Professor i medicin ved Duke University Medical Center:

“Det virker i alt, overalt. Du kan i dag ikke nævne en større cellulær respons eller fysiologisk effekt, hvor nitrogenoxid ikke er involveret. Det er involveret i komplekse adfærdsmæssige ændringer i hjernen, luftvejsafspænding, hjerteslag, udvidelse af blodkar, regulering af tarmbevægelser, funktionen af blodlegemer, immunsystemet, ja selv hvordan fingre og arme bevæger sig.”

Disse tre fremtrædende læger i USA taler alle om vigtigheden af nitrogenoxid og kardiovaskulær sundhed, og hvordan dette fantastiske molekyle spiller så stor en rolle for dit generelle helbred. Produktionen af nitrogenoxid er en vital funktion i dit endotel, som styrer hele dit kardiovaskulære system.

NOBELPRISEN I MEDICIN

I 1998 blev Nobelprisen i medicin tildelt tre amerikanske forskere, som opdagede hvordan endotelcellerne producerer nitrogenoxid fra aminosyren L-Arginine. Siden denne opdagelse er der lært meget mere om nitrogenoxid.

  • Nitrogen regulerer muskeltonen i blodkarene og har dermed stor indflydelse på hvordan det kontrollerer blodtrykket.
  • Nitrogen stopper blodpladerceller fra at gruppere sig i en blodprop og forhindre derfor blokeringer i blodkarrene.
  • Nitrogen kontrollerer funktionen af næsten hver åbning fra mund til afføring.
  • Kvælstofoxid hjælper immunsystemet med at bekæmpe virus-, bakterie- og parasitære infektioner såvel som tumorer.
  • Nitrogenoxider forårsager penile erektioner ved at udvide blodkarene til at modhjælpe erektil dysfunktion.
  • Nitrogenoxid overfører meddelelser mellem nerveceller.
  • Nitrogenoxider synes at være forbundet med læringsprocessen, hukommelsen, søvn, følelse af smerte og måske endda depression.
  • Nitrogenoxid har vist sig at være en mediator i betændelse og reumatisme.
  • Nitrogenoxid fremmer vaskulære reparative mekanismer, når der opstår skader.
  • Det er en af nøglerne til at modarbejder atero sklerose.